MartinRibbens - email: martinribbens@gmail.com   tel : +31623781259 - web: www.martinribbens.nl -   

 

 

 
MartinRibbens Uw gids voor Amsterdam.
 
 
Mijn naam is Martin Ribbens, ik ben geboren in Amsterdam  en ben hier gebleven en
 
als het aan mij ligt ga ik hier nooit meer weg.Ooit noemde een Amerikaanse dame me
 
" a real native from Amsterdam" en ik heb dit in al mijn "bescheidenheid" als
 
Geuzennaam aanvaard. Al vele jaren laat ik toeristen van overal in de wereld en
 
andere geinteresseerden (gelukkig ook Amsterdammmers) mijn wonderschone stad
 
zien. in MartinRibbens, Kunst en Historische wandelingen door Amsterdam.
 
 
Onderstaand vindt u mijn thema wandelingen. Rembrandt in Amsterdam, de Oude
 
Stad en de Rosse buurt, voormalig Joods Amsterdam, de prachten van de Grachten
 
en de Jordaan, de Molen van Sloten, Rondrit 200km rond Amsterdam.
 
 
MartinRibbens Uw gids voor Amsterdam.
 
 
MartinRibbens - email: martinribbens@gmail.com   tel : +31623781259 - web: www.martinribbens.nl -  
 
 
 
Rembrandt van Rijn in Amsterdam. Een wandeling door Amsterdam.
Rembrandt mijn grote passie, zowel in mijn wandelingen door Amsterdam als in mijn rondleidingen door het Rijksmusem of mijn lezingen.. Overal in Amstedam kom je Rembtandt tegen als je weet waar zijn opdrachtgevers woonden waarvoor hij die prachtige schilderijen maakte. Zijn grote liefde Saskia, die glimlach, helaas gestorven in het jaar van zijn grootste triomf, de Nachtwacht. De tekeningen en etsen van de stad gemaakt na de dood van Saskia geven een goed beeld van Rembrandt in Amsterdam in de 17e, de gouden eeuw van Amsterdam.
 
Boek een tour en ga met me mee terug in de tijd.
 
www.martinribbens.nl - tel. +31623781259 - martinribbens@gmail.com
 
 
De oude stad en de rosse buurt. Een wandeling door Amsterdam.
Hoe oud is Amsterdam? Waar komen de 3 kruisjes vandaan en nog veel meer vragen over Amsterdam worden beantwoord gedurende deze wandeling door Amsterdam. Historisch Amsterdam dus maar ook het heden. Het Amsterdamse en Nederlandse beleid betreffende de koffieshops en de prostitutie. We gaan over de Zeedijk, langs de Scheierstoren, de Oude Kerk, Onze Lieve Heer op Zolder, maar ook langs brouwerij de Prael, met echt Amsrdams bier  op de de Oudezijdsvoorburgwal. En we gaan over de Oudezijdsachterburgwal, met zijn rode lantaarns en misschien door de Trompetter- steeg, het smalste hoerensteegje van Amsterdam.
 
Boek een tour door de oude stad en de rosse buurt bij MartinRibbens..
 
www.martinribbens.nl - tel. +31623781259 - martinribbens@gmail.com
                   
 
De voormalige Joodse buurt. Een wandeling door Amsterdam.
Joods Amsterdam zoals het was voor de 2e wereldoorlog is niet meer. Van de meer dan 85.000 Joden van toen zijn er nog geen 5.000 na de oorlog teruggekeerd in hun "Mokum".
Toch kunt u het gevoel nog beleven in deze wandeling door Amsterdam. De "Snoge" ( de Portugese Synagoge) en de "Schulen" (Joods Historisch museum) zijn nog altijd te bezoeken. Zo ook de Hollandse Schouwburg, nog indrukwekkender dan het Anne Frankhuis en zo ook het Auswitz monument in het Wertheimpark of het Verzetsmuseum. Ik vertel u alles wat ik weer over deze voormalige Joodse wijk van Amsterdam.
 
Boek een tour door de voormalige Jodenbuurt van Amsterdam bij MartinRibbens
www.martinribbens.nl - tel. +31623781259 - martinribbens@gmail.com
 
 
De prachten van de grachten en de Jordaant. Een wandeling door Amsterdam.
 
De 17e eeuwse grachtengordel en de Jordaan zijn nu meer dam 400 jaar oud. De zo vaak bezongen Wester aan de Prinsengracht met daarnaast het Anne Frankhuis.
De koopmanshuizen groot en klein, de rijkdom van  de Gouden eeuw. De Amsterdamse grachtengordel op de Uneco erfgoedlijst, en terecht.
 
De Jordaan met zijn smalle straatjes, de gezeligheid, de bruine kroegen, de leuke restaurantjes. Laat me u ver- halen van hoe het vroeger was en hoe het nu is, begeleid door de Jordanese leideren van Tante Leen, Jonny Jordaan en Willy Alberti
 
Boek een tour over de grachten en door de Jordaan bij MartinRibbens.www.martinribbens.nl tel. +31623781259 martinribbens@gmail.com
 

 

De gebakjes wandeling. Een wandeling door Amsterdam.

 

We beginnen onze wandeling met een goed kopje koffie en  speciaal met het beste gebak van Amsterdam. Namelijk het gebak van Pasisserie Holtkamp. Op deze manier wil ik de wandelingen met de hoogst mogelijk kwaliteit beginnen, een zo uitmuntende smaak waarbij je onmiddellijk proeft dat het met liefde is bereid dat ik tijdens de tocht die daarop volgt alleen maar kan dromen dat mijn passie voor Amsterdam die van Holtkamp voor zijn gebak zou kunnen benaderen.

Daarna slenteren we door de stad, een beetje kunst, een beetje cultuur, mooie schoenen, bonbons of kopen we misschien een sigaartje voor je partner thuis. En het blijft gezellig. Een drankje in een bruin café met een liquertje of een wijntje on de toer af te sluiten. Allemaal ingredienten van mijn geweldige stad, het gevoel hier welkom te zijn. En juist dat gevoel wil ik u graag laten beleven tijdens onze tocht door mijn wonderschone stad.

Boek de gebakjes toer bij MartinRibbens.
www.martinribbens.nl tel. +31623781259 martinribbens@gmail.com
 

 

 

 
 
 

MartinRibbens - email: martinribbens@gmail.com   tel : +31623781259 - web: www.martinribbens.nl -   

               
             
             
       
 

       ®MR2014